Dr. Muhammed Naim Naimi

Tek bir sonuç gösteriliyor

Karim Jan oğlu Mohammed Naim NAİMİ, 06.09.1983 senesinde Afganistan’ın Cüzcan ilinin Andhuy ilçesine bağlı Arabhane-i el-Sa’di mahallesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokulu Kazi Baba Murad Orta Okulu’nda, liseyi ise Ebu Müslim Lisesi’nde takdir, teşekkür ve derecelerle bitirmiştir. 2001-2003 yılları arasında Kazi Baba Murad Ortaokulu’nda öğretmenlik yapmıştır.

2003 senesinde yüksek tahsiline idame etmek üzere Türkiye’nin yolunu tutmuştur. 2008 senesinde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarıyla bitirmiştir. 2011 senesinde ise aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Din Psikolojisi Bilim Dalı’nda “İran’da Din Psikolojisi Çalışmaları” adlı teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. 22.06.2018 tarihinde ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Din Psikolojisi Bilim Dalı’nda, “Din ve Terör-Din ve Terör İlişkisinin Din Psikolojisi Açısından Değerlendirilmesi-Taliban Örneği” tezini savunarak doktor unvanını almıştır.

Naimi, alanıyla ilgili ilmi makalelerinin yanı sıra İran ve Afganistan ile ilgili, aylık ilim, kültür, tarih ve edebiyat dergilerinde tarih, toplum ve edebiyat üzerine yazılar yazmaktadır.